-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13647 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

خمس و زكات را به طور كامل و فصيح توضيح دهيد. چگونه است و به چه كساني تعلق ميگيرد؟



خمس كلمه عربي است به معناي يك پنجم و در هفت چيز واجب ميشود. 1 - منافع كسب و كار 2 - معادن 3 - گنجها 4 - اموال حلال مخلوط به حرام 5 - جواهراتي كه با غواصي از دريا به دست ميآيد 6 - غنائم جنگي 7 - زميني كه كافر ذمي از مسلمان ميخرد. (بنابر احتياط واجب).

(براي اطلاع بيشتر به توضيح المسائل، مسأله 1474 مراجعه شود)

اما درباره مصرف خمس: خمس را بايد دو قسمت كرد: سهم امام(ع) و نيم ديگر سهم سادات، سهم سادات را بايد به سادات فقير يا يتيم نيازمند، يا ساداتي كه در سفر واماندهاند و نيازمند هستند، داد (هر چند در محل خود فقير نباشند) ولي سهم امام(ع) را در زمان ما بايد به مجتهد عادل يا نماينده او داد تا در مصارفي كه مورد رضاي امام(ع) است از مصالح مسلمين و مخصوصاً اداره حوزههاي علميه و مانند آن مصرف كند.

(توضيح المسائل، مسأله 1566)

زكات بر نُه چيز تعلق ميگيرد: گندم، جو، خرما، انگور، كشمش، طلا، نقره، گوسفند، گاو و شتر و اگر كسي مالك يكي از اين نه چيز باشد با شرائطي كه بعداً گفته ميشود بايد مقدار معيّني را كه در مسائل آينده خواهد آمد، در مصارفي كه گفته ميشود صرف كند. (توضيح المسائل، مسأله 1586)

زكات را در يكي از هشت مورد زير بايد صرف كرد: 1 - فقرا 2 - مساكين 3 - كسي كه از طرف امام يا نائب او مأمور جمع آوري زكات يا نگهداري يا رسيدگي به حساب آن و يا رساندن آن به امام (ع) و يا نائب او يا رساندن به مصارف لازم هستند. آنها ميتوانند به اندازه زحمتي كه ميكشند از زكات استفاده كنند.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.